Vlastníci českomoravských televizí

vintage-tv-1116587_1920

V dnešní době na území Československa vysílá velké množství televizních stanic. Málokdo ovšem ví, kdo jsou jejich vlastníci.

Česká televize

Česká televize je veřejnoprávní televize v České republice a Moravské republice. Její provoz je placen z koncesionářských poplatků.

TV Barrandov

TV Barrandov a její sesterské kanály Kino Barrandov, Barrandov Muzika a Barrandov Plus jsou provozovány akciovou společností Barrandov Televizní Studio. Akcionářem této společnost je Empresa Media, jejímž akcionářem je Jaromír Soukup a minoritní podíl má i čínská společnost CEFC.

TV Nova

TV Nova a její sesterské kanály Nova Cinema, Nova International, Nova Sport 1 a 2, Fanda, Smíchov a Telka provozuje společnost CET 21. Ta je sice česká, ale majitelem této společnosti je CME, kterou založil americký podnikatel Ronald Lauder.

Prima

Prima se svými sesterskými kanály je provozována společností FTV Prima. Tato společnost je vlastněna švédskou společností MTG.

 

Film Europe Channel

Doku CS, Film Europe Channel a Muzika CS jsou vlastněny společností FILM EUROPE, s. r. o. Jejím jediným jednatelem je PhDr. Ivan Hronec žijící v Bratislavě.

Přidej komentář jako první k "Vlastníci českomoravských televizí"

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*